Kruizerfair

Creatief ‘t Kruis opent deuren tijdens Kruizer Winterfair

Op de tweede zaterdag en zondag van december organiseren de creatieve bewoners van ’t Kruis in Heerhugowaard jaarlijks de Kruizer Winter Fair. Tijdens een sfeervolle route door de wijk kunnen bezoekers genieten van exposities, shoppen voor kerstcadeaus en -decoraties, geïnspireerd raken bij workshops en proeven van allerlei lekkers.

Er is veel creativiteit in ’t Kruis. Er wordt geschilderd, gebeeldhouwd, gehaakt, gedecoreerd, gemozaïekt, gestoffeerd, gepimpt, genaaid, gestyld en nog veel meer. Als hobby, maar ook professioneel voor ateliers, (web)winkels en markten en fairs. Tijdens de jaarlijkse Kruizer Winter Fair openen de creatieve Kruizenaars hun ateliers, schuren en woningen om hun werk te tonen en te verkopen. Er zijn diverse adressen waar verschillende creatieve deelnemers hun werk tonen en verkopen. Van het verkopen van kerstbomen tot een creatief ingerichte woonkamer vol met leuke woon accessoires, demonstraties kralenbranden en dameskleding. En van de creatieve bewoners in het gezellige straatje Omring tot aan diverse locaties aan de Rustenburgerweg vol leuke snuisterijen. Je vindt er allerlei kerstdecoraties en – cadeaus, kunst en design maar ook workshops en huisgemaakte lekkernijen.

Sfeervolle route

De route leidt door de landelijke wijk ’t Kruis, langs landerijen, kassen, monumentale en nieuwe boerderijen en landhuizen. De route is prima per fiets of te voet te doen. Een rustpauze tussendoor met versnapering kan bij diverse deelnemers, zoals buurtcentrum De Deel. De deelnemende adressen van de Kruizer Winter Fair zijn eenvoudig herkenbaar aan de rode kerstster bij de entree.

De Kruizer Winter Fair vindt plaats in het tweede weekend van december van 11 tot 17 uur en is vrij toegankelijk. Kijk voor meer info op de facebook-pagina: facebook.com/KruizerFair.

Zelf meedoen volgend jaar? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariëtte Blom, 06-23268324 of per mail m.blom-vandam@hotmail.com

De deelnemers van editie 2022 vind u hieronder