Rabobank Clubkas Campagne

Wijkvereniging ’t Kruis wil dit jaar meedoen met deze campagne om geld in te zamelen voor de aanschaf van een waterspeeltuin e/o kabelbaan om de huidige speeltuin mee uit te breiden. Wij vragen u dan ook om ons te steunen door het uitbrengen van uw stem(men) tijdens de campagne!! Als al onze leden het maximum aantal van 2 stemmen op wijkvereniging ’t Kruis uitbrengen, dan komen we al een heel eind!!

Banner-Bewegend-Clubkas-2019ALKMAAR-300x375
De Rabobank Clubkas Campagne is dé donatie actie voor verenigingen en stichtingen, waarbij de leden van de Rabobank bepalen welke clubs een donatie ontvangen door het uitbrengen van hun stem.

Wijkvereniging ’t Kruis wil ook dit jaar meedoen met deze campagne.  Wij vragen u dan ook om ons t.z.t. te steunen door het uitbrengen van uw stem(men) tijdens de campagne!! Als al onze leden het maximum aantal van 2 stemmen op wijkvereniging ’t Kruis uitbrengen, dan komen we al een heel eind!! De stemperiode voor 2019 is van 23 april t/m 14 mei.

Hoe werkt de Rabobank Clubkas Campagne?

 

Bij de Clubkas Campagne zijn er twee partijen. Enerzijds de verenigingen en stichting die meedoen aan de campagne, Wijkvereniging ’t Kruis in dit geval en anderzijds de leden van Rabobank Alkmaar e.o. die mogen stemmen op o.a. Wijkvereniging ‘t Kruis en andere verenigingen en stichtingen die zij een warm hart toedragen.

 

De Rabobank stelt in 2019 een bedrag van € 225.000,- beschikbaar die de leden van Rabobank Alkmaar e.o. mogen verdelen over de clubs.

 

Stemmen

 

Tijdens de stemperiode van 23 april tot en met 14 mei 2019 brengen leden van de Rabobank hun stem uit op hun favoriete vereniging of stichting. Elk lid mag vijf keer stemmen, met een maximum van twee stemmen per vereniging of stichting. Dit stemmen doet u online of u kunt terecht bij één van de Rabobank kantoren. De leden ontvangen aan het begin van de stemperiode meer informatie van de Rabobank.

 

Voor leden betekent dit: ledeninvloed in de meest zuivere vorm.
Voor Wijkvereniging ‘t Kruis: hoe meer stemmen, des te hoger is de bijdrage die aan de wijkvereniging wordt uitgekeerd.

 

Alleen leden van Rabobank Alkmaar e.o. mogen stemmen. Als u klant bent, bent u niet automatisch ook lid. Klanten die minimaal één dienst afnemen mogen lid worden.

 

Hoe wordt je lid van Rabobank Alkmaar e.o.?

 

U kunt nu lid worden van Rabobank Alkmaar e.o., zodat u ook mee kunt stemmen! U kunt op ieder gewenst moment lid worden van Rabobank Alkmaar e.o. mits u klant bent bij Rabobank Alkmaar e.o. U kunt het lidmaatschap aanvragen via de website: https://www.rabobank.nl/lokale-bank/alkmaar-eo/ bij het kopje ‘De voordelen van het lidmaatschap’. U kunt ook bij een van de Rabobank kantoren binnenlopen. Daar wordt het lidmaatschap dan ter plaatse voor u geregeld.

 

Klanten die lid zijn geworden voor 1 april 2019 hebben de mogelijkheid om tijdens deze campagne nog hun stem uit te brengen. Klanten die vanaf 1 april 2019 lid worden, kunnen vanaf volgend jaar hun stem uitbrengen.

 

Een aantal meest gestelde vragen:

  • Wat kost het mij om lid te worden? Het lidmaatschap is geheel gratis. De Rabobank is een coöperatie. Zij heeft geen aandeelhouders, maar leden. Dat maakt de Rabobank anders dan andere banken.

 

  • Hoe weet ik of ik al lid ben van Rabobank Alkmaar e.o.? Klanten van Rabobank Alkmaar e.o. kunnen in Internetbankieren, onder ‘Mijn gegevens’ zien of ze lid zijn van Rabobank Alkmaar e.o.. En, aan het ontvangen van het ledenmagazine Dichterbij.

 

  • Mag je met een “en/of rekening”, beiden lid worden van de bank? Ja, iedere klant die een product afneemt, mag lid worden van de Rabobank. Het is niet benodigd om naast een “en/of rekening” nog een extra product af te nemen.

 

  • Waarom is er gekozen voor vijf stemmen per lid? Er is gekozen voor vijf stemmen per lid, zodat iemand meerdere verenigingen of stichtingen kan steunen. In een gezinssituatie is het bovendien vaak zo dat kinderen van meerdere verenigingen lid zijn. Zo kunnen meerdere verenigingen (per gezin) gesteund worden.

 

  • Moeten de leden van Rabobank Alkmaar e.o. lid zijn van de vereniging waarop ze stemmen? Nee, dit is niet nodig. De leden van Rabobank Alkmaar e.o. kunnen op alle verenigingen en stichtingen stemmen, die meedoen aan de Rabobank Clubkas Campagne.