Jaarverslag 2013/2014

Jaarverslag 2013-2014

· Het bestuur

Onze jaarvergadering van vorig jaar werd gehouden op 23 april.

Op deze vergadering waren 26 personen afgekomen. (incl. bestuur)

Johan Beers trad af als onze voorzitter en Niels Jonker nam het voorzitterschap over. Verder nam Petrick van Dam het penningmeesterschap over van Bianca van Rijssel en behoud Bianca de ledenadministratie.

We hebben ons het afgelopen jaar bezig gehouden met het volgende:

· IJsbaan / speeltuin.

Onderhoud: waterpompplaat is verdiept, de pomp zelf werkt nog niet goed. Het tegelpad is opnieuw verhard en de jaarlijkse opknapbeurt van de speeltuin is wederom door de gemeente uitgevoerd. Ook ligt is er nieuw grind bij de Jeu de Boulesbanen gelegd.

Het KGT werd uiteraard weer gehouden. Er was een hoge opkomst en weer een geslaagd toernooi voor jong en oud. Dit jaar werd het evenement echter opgeschrikt door diverse vernielingen aan o.a. de tent van het KGT.

Tijdens de schoolweken werden er ook weer verschillende gymlessen en andere schoolactiviteiten op dit veld gehouden.

De Kermis viel ook in 2013 samen met de Zomertoer van Radio NL. Er stonden diverse attracties op het ijsbaanterrein en de Zomertoer had een mooie dag. Ook in 2013 heeft de wijkvereniging in samenwerking met de kermisexploitanten vrijkaartjes gemaakt en verspreid op de Familieschool.

Ook de jeu de boulesbanen werden weer door diverse verenigingen en kruizenaren regelmatig gebruikt.

Het afgelopen seizoen is de ijsbaan helaas niet opengeweest om te kunnen schaatsen. Wel heeft de wijkvereniging in samenwerking met een aantal vrijwilligers een Koek & Zopie keet gemaakt. Het is de bedoeling dat deze nieuwe keet in de ijsperiode van 1 december t/m 1 maart op het ijsbaanterrein wordt geplaatst. We hopen op een strenge winter in 2014-2015 zodat we de keet aan jullie allemaal kunnen tonen.

De voetbal doelen waren toe aan een opknapbeurt. Zij zijn gerepareerd en de nieuwe netten worden besteld.

Geplande evenementen op het ijsbaanterrein:

26 april – Koningsdag

1 juni – Zeskamp

19 t/m 29 juni – Kruizer Gras Toernooi

18 t/m 21 juli – Kermis ’t Kruis

Jaarlijkse of regelmatig terugkerende activiteiten
Voor het tweede jaar op rij is het Indoor Jeu de Boules Toernooi (IBT) georganiseerd in oktober 2013. De uitbreiding van 3 naar 4 banen en een indeling van meerdere teams op de finale dag was een goede stap vooruit. Iedereen heeft weer genoten en kan terugkijken op een geslaagd evenement.

De Sinterklaas intocht was afgelopen jaar op 24 november en de Sint en zijn Pieten werden dit jaar voorgereden met twee auto’s. Wederom waren er weer een hoop kinderen met hun ouders bij de intocht aanwezig. Het was weer een gezellige boel.

Op 10 januari werd de nieuwjaarsreceptie gehouden. Opkomst was redelijk en de sfeer was goed.

Op 13 december 2013 hebben wij voor het eerst weer eens een discoavondgeorganiseerd voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8 van de basisschool. We mogen wel stellen dat het een succes was. De kinderen vonden het erg leuk en we kregen een hoop enthousiaste reacties van de ouders terug.

Vanwege het succes hebben wij besloten dat het niet bij één discoavond blijft. Op 9 mei zal de volgende worden georganiseerd. Om de ouders en kinderen wat meer op de hoogte te brengen van wat we voor ogen hebben met de discoavond, hebben we een informatiestuk op onze website geplaatst met enkel huisregels die gelden tijdens deze avonden. We hopen op weer een hoge opkomst.

Nieuw sinds 2014 is het Open Dart Toernooi dat plaats heeft gevonden op 29 maart jongsleden in de Deel. De organisatie was een samenwerking van de wijkvereniging en De Deel.

Er waren 10 dartborden beschikbaar en er waren 32 deelnemers (21 mannen en 11 vrouwen).

Winnaar bij de mannen was Kevin Harms. Winnares bij de vrouwen was Janneke de Vries.

De hoogste finish was bij de mannen door Ben de Vries (sr.) met 116. Bij de vrouwen was dat 90.

Het was een gezellig middag/avond en voor herhaling vatbaar. Dank gaat uit naar Johan Bruin (voorzitter van de Kruisraketten), die de organisatie op de computer bij hield.

Overige
In de zomer van 2014 hebben wij het boekje “Dorpskern ’t Kruis” nieuw leven in geblazen onder de naam “Wat heeft ’t Kruis u te bieden” en verspreid onder de huidige bewoners van ’t Kruis. Het boekje geeft informatie over onze wijkvereniging maar vooral ook over de diverse verenigingen en bedrijven die in ’t Kruis actief zijn. Het boekje is goed ontvangen door de bewoners en het is de bedoeling dat deze iets vaker dan in het verleden vernieuwd wordt. Heeft u nieuwe buren, laat het ons weten, dan zorgen wij dat ook zij een boekje ontvangen.

Dit was het jaarverslag 2013 – 2014