Jaarverslag 2012/2013

Jaarverslag 2012-2013

Het bestuur
Onze jaarvergadering van vorig jaar werd gehouden op 18 april.
Op deze vergadering waren 25 personen afgekomen. (incl. bestuur)
Er werd toen afscheid genomen van onze voorzitter Ed Stuijt. Johan Beers nam het voorzitterschap over en Niels Jonker trad aan als bestuurslid. Monique Beerse-Ligthart werd formeel nog benoemd tot secretaris.

We hebben ons het afgelopen jaar bezig gehouden met het volgende:

IJsbaan / speeltuin.
Onderhoud:de elektriciteit is vernieuwd.

Het KGTwerd uiteraard weer gehouden. Er was een hoge opkomst en weer een geslaagd toernooi voor jong en oud.

Tijdens de schoolweken werden er ook weer verschillende gymlessen en andere schoolactiviteiten op dit veld gehouden.

Tijdens de Kermis, stonden de attracties weer op het ijsbaanterrein. In 2012 heeft de wijkvereniging voor het eerst in samenwerking met de kermisexploitanten vrijkaartjes gemaakt en verspreid op de Familieschool. Hiermee hoopten we dat de kermis wat beter bezocht zou gaan worden en dat de kinderen meerdere dagen terugkwamen. Helaas gooide het slechte weer met name op maandag roet in het eten. We zijn in gesprek met de kermisexploitanten om deze actie ook in 2013 weer op te zetten.

Voor het eerst werd de Zomertoer van Radio NL op het ijsbaanterrein gehouden. Het was een groot succes en voor de kinderen stonden er nog een paar kermisattracties.

Ook de jeu de boulesbanen werden weer regelmatig gebruikt.
De KBO heeft er zomerdag op zaterdagochtend altijd minimaal 1 baan bezet. Ook andere Kruizenaars zie je er wel eens een balletje gooien.

Het terrein werd afgelopen jaar weer veelvuldig gebruikt door diverse voetbalteams.

Begin december liep het ijsbaanterrein weer onder water en hebben we vervolgens een aantal weken vorst en helaas ook sneeuwval gehad. Door de vele vrijwilligers is de ijsbaan sneeuw- en scheurvrij gehouden. Dit jaar stond de wijkvereniging er met een koek & zopie. Mede door de vele vrijwilligers en natuurlijk de schaatsers is de koek & zopie een succes gebleken. Met de opbrengst is een keet aangeschaft die momenteel wordt opgeknapt. De bedoeling is om die iedere schaatsperiode te gebruiken als koek & zopie.
DJ Dirk verzorgde op de laatste vrijdagavond het discoschaatsen.
Alle vrijwilligers hierbij: Bedankt!

Het water op de ijsbaan is weer weg en de grasmat is weer tevoorschijn gekomen. De doelen zijn weer geplaatst en het terrein is nu beschikbaar voor diverse evenementen.

Geplande evenementen op het ijsbaanterrein:
30 april – Koninginnedag
2 juni – Zeskamp
13 t/m 23 juni – Kruizer Gras Toernooi
20 en 21 juli – Zomertoer in combinatie met Kermis ’t Kruis
20 t/m 22 juli – Kermis ’t Kruis

· Jaarlijkse of regelmatig terugkerende activiteiten
De Sinterklaas intocht was afgelopen jaar op 25 november en de Sint en zijn Pieten werden dit jaar voorgereden met twee auto’s. Vanwege de slechte weersomstandigheden is de optocht door de Omring afgelast.
Vele kinderen met hun ouders kwamen naar de intocht en naar de Deel, waar de Sint samen met zijn Pieten nog een gezellige middag voor de kinderen in petto hadden.

Op 4 januari werd de nieuwjaarsreceptie gehouden. Opkomst was redelijk en de sfeer was goed.

· Overige
Vorig jaar hebben wij een enquête verspreid in ’t Kruis en een groot deel van de Oostertocht. De respons was 5%. Er kwamen geen schokkende bevinden uit naar voren. Het bestuur bekijkt momenteel of we vanuit de wijkvereniging de Kinder Vakantie Spelen nieuw leven in kunnen blazen. Binnenkort zullen we een oproep doen aan de mensen die via de enquête hebben aangegeven dat zij willen meehelpen bij activiteiten.

HetIBT is in 2012 voor het eerst georganiseed en was een groot succes. Inmiddels hebben we een 4e baan geplaatst. We hopen hiermee in 2013 meer teams te kunnen toelaten. En ook op de finale dag meerdere teams te laten spelen.

In 2012 is het verenigingsblad de Viersprong gestopt. De wijkvereniging heeft aangeboden om het verenigingsnieuws voortaan op de website van de wijkvereniging te laten plaatsen. Een aantal verenigingen maakt hier nu gebruikt van. Zodra er nieuws op de website is geplaatst wordt dit kenbaar gemaakt via een mail naar alle geïntresseerde die zich hiervoor hebben aangemeld.

Wij zijn bezig om het boekje Dorpskern ’t Kruis nieuw leven in te blazen. Diverse verenigingen hebben inmiddels tekst aangeleverd waarmee zij zichzelf voorstellen voor nieuwe bewoners in ’t Kruis. Het boekje is af en zal binnenkort worden gedrukt en verspreid, hopelijk voor de zomer. Het is de bedoeling dat iedere nieuwe bewoner van onze wijk dit boekje van de wijkvereniging zal ontvangen.

Dit was het jaarverslag 2012 – 2013