KSV G-Handbal

G-Handbal Leeft!

G-handbal wordt al jaren gespeeld door verenigingen in Noordholland, Zuidholland en Utrecht. Ook is er in Limburg een aantal verenigingen die gestart zijn met G-handbal.

Er wordt maandelijks door een vereniging een toernooi georganiseerd en de meeste verenigingen zien elkaar dus ook maandelijks op een toernooi, hierdoor ontstaan er vriendschappen en kennen de sporters elkaar. Welke beperking je ook hebt, ” je bent goed zoals je bent!” staat voorop en het mooie is dat de teams rekening houden met elkaars niveau.

Handbalvereniging KSV startte met een G-team in 2009. Langzaam groeide het team en werd er ingeschreven om mee te doen met de SONS(special Olympics nationale spelen) in Venlo.

Het was een fantastisch evenement waar mensen met een verstandelijke beperking allerlei sporten beoefenen met zoveel inzet maar vooral met zoveel plezier.

Doordat er gesport wordt op diverse niveaus komt elke sporter tot zijn/haar recht en heeft dus kans om een medaille te winnen. KSV wist daar een gouden medaille te winnen, super trots waren we op het team.

Nu zijn we inmiddels ruim 7 jaar verder en hebben we deelgenomen aan SONS den Bosch, Heerenveen en als hoogte punt natuurlijk zijn we met 8 sporters in 2011 naar de special Olympic world summer games in Athene geweest. Sporters uit de gehele wereld ontmoeten in de stad waar de Olympische Spelen ooit begon, was voor onze sporters een onvergetelijk evenement en het heeft ze een stukje persoonlijk succes, ontwikkeling en zelfvertrouwen opgeleverd. Nog steeds worden er herinneringen opgehaald en wordt de wens uitgesproken om ooit dat nog een keer te mogen beleven.

Ons team bestaat inmiddels uit 12 spelers en drie begeleiders, Sandra, Patricia en Clementine.

We hopen ook dat ouders/verzorgers van een kind/volwassene met verstandelijke beperking komen kijken, om te zien dat sporten gewoon heel leuk kan zijn.

Meer info op www.ksvhandbal.nl